Hur fungerar det?

Orpose är en tjänst som är till för att hjälpa människor hitta den bästa produkten för just dem. Genom att använda sig av en objektiv algoritm som använder data om produkterna är vi övertygade att vi ka hjälpa människor göra bättre beslut vid köp. Här förklarar vi hur Orpose fungerar och vad du som användare kan göra för att hitta den perfekta produkten för dig.

Efter att ha gått in på en kategori kan du börja med att välja primärt användningsområde, det vill säga vad produkten främst ska användas till. Därefter kan du välja budget som både kommer avgöra prisomfånget på produkterna samt hur viktigt priset är i matchningen. Du kan även välja en prioritet, det vill säga en egenskap som du tycker är extra viktig för produkten du söker. Om du önskar kan du även välja att filtrera efter saker såsom storlek eller operativsystem. Du kan även lägga till ett sekundärt användningsområde.

Medan du gör dessa val räknar vår algoritm automatiskt ut vilka produkter som passar dig bäst. Vid varje val du gör uppdateras listan av resultat för att passa din nya profil. Listan består av de tio (eller mindre om det inte finns tio stycken) bästa produkterna för just dig. Varje produkt visar information om bland annat namn, pris, specifikationer samt för- och nackdelar. Denna information kan du sedan använda dig av för att välja vilken produkt du vill gå vidare med.

Väl inne på produktsidan kan du granska information om produkten samt titta på produktbilderna. Välj vilken återförsäljare du vill köpa produkten hos samt färg (om det finns flera färgval) och sedan kan du köpa produkten hos den valde återförsäljarens hemsida.

Vad menar ni med att Orpose är objektivt?

Vilken produkt du matchas med räknas ut med en algoritm som använder sig av fakta om varje produkt. Algoritmen har inga fördomar och favoriserar därmed inte särskilda produkter eller återförsäljare. Detta resulterar i att vi kan ge en helt objektiv erfarenhet jämfört med till exempel butiksanställda.

Hur uppdateras priset?

Priset uppdateras åtminstone varje dag. Uppdateringen sker för det mesta av automatiserade system. Orpose garanterar dock inte korrektheten i priset som visas. Detta för att priset kanske ej har hunnit uppdaterats av oss.

Vilka återförsäljare finns?

Vi på Orpose har en försiktighetsprincip när det kommer till vilka återförsäljare som läggs till på sidan. Vilka som kommer med väljs utefter ett flertal parametrar men bygger främst på hur populär, trovärdig och låga priser återförsäljaren har. Fler återförsäljare läggs kontinuerligt till på Orpose.

Säljer ni egna produkter?

Alla produkter som vi matchar dig med är produkter som andra tillverkare och återförsäljare har tillverkat och säljer. Vi på Orpose tillverkar inga produkter och vi säljer inte heller några produkter. Efter matchning skickar vi vidare dig till olika återförsäljare där produkten kan köpas. Därmed sker alla köpeavtal och andra avtal mellan dig och återförsäljaren, och vi ansvarar eller garanterar inget som händer där.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Var först med att få reda på de senaste nyheterna från Orpose

I och med att jag prenumererar samtycker jag till Orpose's policy om nyhetsbrev