Det helt nya Orpose

Av Orpose-teamet, 2020-08-18

Idag introducerar vi ett flertal funktioner och ändringar på sidan. För att ge användaren förmågan att snabbt och enkelt ta sig till de resultaten hen vill ha, har vi byggt en helt ny sökmotor. Med den kan användare söka till exempel efter "studentlaptop under 7000" eller "trådlösa hörlurar" och bli förda direkt till matchade resultat. Sökmotorn väljer då automatiskt de inställningarna användaren skrev, men möjligheten att ändra inställningar i efterhand finns självklart fortfarande kvar. I framtiden kommer olika AI-system tillkomma som bland annat ska kunna tolka mer komplicerade sökfraser och stavfel.

Skillnaden mellan olika användare kan vara väldigt stor och för att stödja så många av dem som möjligt behöver webbsidan vara flexibel. Med detta i åtanke har vi kombinerat resultatsidan och kategorisidan till en sida där man kan både se resultat direkt och välja olika matchningsinställningar. Detta fungerar också bättre till en större mängd kategorier på grund av den stora variationen av komplexitet bland dem. Till vänster om resultaten sitter de gamla matchnings-inställningarna som ger dig möjligheten att bland annat prioritera olika egenskaper för produkten. Produkterna som visas i resultaten inkluderar nu även en del viktig information, vilket många användare kan nyttja på olika sätt.

Det är i princip omöjligt för matchningen att hitta den perfekta produkten åt alla användare och samtidigt övertyga dem att den är det. På grund av det måste matchningen endast assistera i köp och därmed inte försöka bestämma exakt vad en användare ska köpa. Detta bildar ett samarbete mellan matchningen och användaren där målet är att hitta den bästa produkten för användaren. Därför inkluderar nu resultaten taggar som kan hjälpa användare att göra bättre val utifrån vad de vill ha och föredrar. Detta inkluderar vilken produkt vi rekommenderar, den mest populära produkten bland resultaten, ett bra budgetalternativ och till sist taggar för de produkter som har vissa utstående egenskaper.

Att webbsidan ska vara lätt att använda är en stor prioritet för oss här på Orpose. Därför har vi uppdaterat alla sidors design för att göra innehållet på sidorna tydligare. Ett exempel av en sådan uppdatering är sidofältet som har uppdaterats för att göra webbsidan mer lättillgänglig med bättre navigationsmöjligheter. De legala sidorna inkluderar nu genvägar och beskrivningar för att göras mer tillgängliga för vardagliga personer. Mobilversionen av huvudsidan har också sett stora ändringar. Nu är det lättare att utforska vad sidan har att ge med bland annat mindre vertikala listor och större länkknappar.

För de som vill hålla sig uppdaterade på framtida nyheter kan man nu prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Var först med att få reda på de senaste nyheterna från Orpose

I och med att jag prenumererar samtycker jag till Orpose's policy om nyhetsbrev