Vilken är den bästa storleken?

Vilken storlek som är den bästa är självklart extremt subjektivt och beror till stor del på hur man är som användare och hur man använder surfplattan. Det är dock möjligt att gå efter ett antal riktlinjer när man ska välja.

Mindre surfplattor (under 9 tum) är ofta mer portabla än surfplattor med större skärmar. Detta innebär att om man vill lätt kunna ta med sig surfplattan på flera ställen och ifall man inte påverkas av att allt på skärmen blir något mindre passar surfplattor under 9 tum bra. Det kan handla om personer som reser mycket, surfplattor till små barn eller för de som använder surfplattan för att läsa böcker.

Den vanligaste storleken på surfplattor ligger mellan 9 och 12 tum. Detta är omfånget som de flesta tycker är optimalt. En större skärm innebär ju att det är enklare att se saker, bättre gaming- och filmupplevelse samt lättare för multitasking.

Surfplattor över 12 tum rekommenderas inte till de flesta personer då den nu börjar närma sig att bli lika stor som en liten laptop, något som minskar portabiliteten. Dock om man är någon som högt värdesätter produktivitet och vill använda en surfplatta som komplement eller ersättning till laptopen för arbete passar en surfplatta med skärmstorlek över 12 tum bra.

Den rekommenderade storleken på en surfplatta är 9-12 tum, detta är storleken där surfplattan är lagom stor för film, gaming och annat men tillräckligt liten för att bära runt. Om man är i nöd av något extremt portabelt, eller främst använder surfplattan till att läsa fungerar under 9 tum bra medan om man använder den som komplement eller ersättning till laptop för arbete rekommenderas över 12 tum.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Var först med att få reda på de senaste nyheterna från Orpose

I och med att jag prenumererar samtycker jag till Orpose's policy om nyhetsbrev