Vilken är den bästa storleken?

Liten

Mindre laptops i storleken under 14,4 tum passar främst för personer som vill ha en portabel laptop som man enkelt och smidigt kan arbeta med på många olika platser. Därmed om du är en person som ofta reser och/eller arbetar mycket på exempelvis tåg, flyg eller på café passar dessa datorer troligtvis bättre för dig. Mindre skärm kan även positivt påverka batteritiden då en mindre skärmen inte drar lika mycket. Den populäraste storleken här är 13 tums laptops.

Medel

Laptops mellan 14,4 tum och 15,6 tum är generellt vanligast och de som allmänt rekommenderas till flest människor. Här får man oftast en tillräckligt stor skärm för att kunna arbeta effektivt eller kolla på film samtidigt som datorn är lätt att röra sig runt med.

Stor

Laptops över 15,6 tum (främst 16 eller 17 tum) rekommenderas främst till personer som oftast kommer att ha laptopen på ett och samma ställe samt för gaming. En skärm över 15,6 tum kan även bidra till ökad effektivitet då split-screen och att ha uppe flera saker samtidigt kan bli mycket smidigare än vid mindre skärmstorlekar. Därutöver har laptops med större skärmar oftast även större tangentbord med en number pad (numerisk tangentbord) som många föredrar. I andra fall finns det mer utrymme för högtalare vilket kan öka kvalitén på ljudet hos datorn.

Sammanfattning

14,4 till 15,6 tum är den storlek som generellt sätt rekommenderas då det är en bra kombination mellan funktion och portabilitet. Mindre skärmar (främst 13 tum) ska väljas om man ofta behöver bära och flytta runt laptopen samt om man arbetar i miljöer såsom på tåg. Större skärmar (främst 16 eller 17 tum) är däremot att föredra om man har laptopen till gaming, vill ha en number pad eller om man anser att man blir mer produktiv med en stor skärm.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Var först med att få reda på de senaste nyheterna från Orpose

I och med att jag prenumererar samtycker jag till Orpose's policy om nyhetsbrev