Vilken är den bästa storleken?

Passande storlek på skärmen är något som är väldigt subjektivt, men man kan följa några riktlinjer när man väljer.

Under 5 tum

Små skärmar, under 5 tum, passar för dem med små händer eller om man föredrar att använda mobilen med en hand. Små skärmar kan dock vara mindre bra för spel eller att titta på film på, samt kan vara svårare att hitta idag då de flesta tillverkade mobiler är större.

5 till 6,5 tum

Ifall man är beroende av en skärm som är något större utan att komprimera allt för mycket på portabilitet och användarvänlighet eller om man har större händer kan 5-6,5 tums mobiler passa bättre. De flesta av dagens telefoner befinner sig inom detta omfång, vilket innebär större lätthet att hitta en bra telefon.

Över 6,5 tum

Skärmstorlek över 6,5 tum ökar i popularitet hos tillverkare och finns nu både bland dyrare modeller och budgetalternativ. Dessa telefoner är ofta svåra att hantera med endast en hand och kan vara för stora för många fickor. I gengäld får man dock en bättre upplevelse vid gaming, filmtittande och lättare hantering av multitasking.

Sammanfattning

Skärmstorlek mellan 5-6,5 är generellt det som rekommenderas, då det finns många alternativ och dessa telefoner har en bra balans mellan att vara lätta att hantera och tillräckligt stor skärm för vardagliga uppgifter. Ifall man vet med sig att man använder mobilen med en hand, har små händer kan en skärmstorlek under detta vara bättre, medan vid underhållning och multitasking kan en större skärm vara ett bättre alternativ.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Var först med att få reda på de senaste nyheterna från Orpose

I och med att jag prenumererar samtycker jag till Orpose's policy om nyhetsbrev